Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), asteapta pana la 2 aprilie candidaturile managerilor profesionisti care vor sa conduca societatile de stat Electrica SA, Complexul Energetic Hunedoara si Transelectrica.

"Dosarele cuprinzand documentele cerute pentru candidatura vor fi depuse/trimise pana cel tarziu in data de 2 aprilie 2013, ora 16.00", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al celor trei companii mentionate.

In selectarea directorilor, OPSPI va fi asistat de firmele de recrutare Quest Advisors si Transearch International, scrie Mediafax.

Quest Advisors a fost infiintata de Vasile Lutai Hariton si este condusa de acesta alaturi de Loredana Serfezi si de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internationala de recrutare, cu subsidiare in mai multe tari.

Potrivit angajamentelor Guvernului fata de Fondul Monetar International (FMI), cele trei companii, alaturi de altele din portofoliul statului, ar fi trebuit sa aiba management selectat pe criterii exclusiv profesionale pana la sfarsitul anului trecut.

La ultima vizita a FMI la Bucuresti, din ianaurie, Executivul a promis ca va selecta in acest an directori independeti politic la conducerea mai multor companii de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ludovic Orban anunta inca un val de restructurari in Guvern