Bursa din Sibiu (Sibex) a constituit un comitet de brokeri – cu rol consultativ, in care acestia sunt consultati in aspecte privind strategiile si produsele pe care Sibex vrea sa le implementeze, stabilirea programelor de stimulare a participantilor, identificarea produselor cautate de investitori si identificarea unor noi instrumente financiare.
“Formarea de comitete consultative este o practica des utilizata pe bursele externe, pe care si noi am implementat-o, fiind constienti ca cel mai important feedback este cel care vine direct din piata. In perioada urmatoare vom purta discutii cu toti intermediarii si vom incerca sa formam mai multe comitete de brokeri”, a declarat Ovidiu Petru, directorul general al Bursei din Sibiu.

Luna trecuta Sibex a lansat si programul educational Academia Bursiera. In cadrul acestuia Bursa din Sibiu va organiza cursuri gratuite pentru publicul larg in care vor fi abordate subiecte despre investitia in piata de capital.

In etapa urmatoare, participantii care vor dori sa afle informatii specializate vor putea participa la cursuri si seminarii punctuale, pe diverse teme: derivate, optiuni, CFD-uri, strategii de arbitraj. Cei mai buni participanti care parcurg primele doua etape vor avea cursuri one-to-one sau intr-un cadru foarte restrans cu specialisti de top.

Primele doua seminarii din acest program au avut loc la Hunedoara si Timisoara.

La capitolul volume de tranzactionare, luna februarie a marcat cresteri importante comparativ cu luna ianuarie pentru cele mai tranzactionate produse. Astfel, contractele futures pe euro/dolar au inregistrat o crestere a tranzactiilor cu 217%, contractele cu activ suport indicele Dow Jones au avut rulaje cu 14% mai mari, in vreme ce contractul SIBGOLD a fost cu 217% mai lichid decat in ianuarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri