Adunarea Generala a Actionarilor Bursei din Bucuresti nu a intrunit cvorumul minim necesar pentru a putea fi organizata miercuri, intalnirea amanandu-se pentru joi.
Cel mai important punct de pe ordinea de zi viza modificarea tarifelor aplicate brokerilor pentru tranzactiile intermediate, Bursa impunand o cota minima pe care acestia trebuie sa o plateasca in fiecare luna.

Potrivit actionarilor prezenti, cvorumul de miercuri a fost de circa 19%, minimul necesar fiind de 75%. La convocarea de joi, cvorumul minim necesar va fi de 50%.

De altfel, pe ordinea de zi a Adunarii Generale figurau si mai multe modificari ale statutului BVB printre care si reducerea cvorumurilor necesare pentru itnrunirea AGA Ordinara si Extraordinara.

Bursa a propus ca pentru adunarea ordinara prezenta minima sa fie de 25% la prima convocare, fata de 50% in prezent, si de cazul adunarii extrordinare cvorumul sa fie de 25%, fata de 75% cat este in prezent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri