Bursa din Sibiu (Sibex) a inregistrat o pierdere de 2,9 milioane lei in 2012, in crestere fata de cea de 0,6 milioane lei din anul precedent, rezultatul fiind cauzat de turbulentele economice dar si de schimbarile succesive din conducerea pietei, spun oficialii Sibex.

“Avand in vedere turbulentele economice ale anului 2012 cat si impactul schimbarilor successive din conducerea Sibex, societatea a inregistrat un rezultat negativ de 2.973.460 lei, care include pierderi operationale, provizioane efectuate si cheltuieli cu reevaluarea activelor societatii. Pentru informarea cat mai exacta a actionarilor si potentialilor investitori, Sibex a optat pentru o prezentare a patrimoniului societatii intr-o maniera prudenta, efectuand ajustari de corectie a activelor societatii”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Bursei din Sibiu.

Veniturile Sibex au crescut cu 271.000 lei la 2,66 milioane lei, in vreme ce cheltuielile s-au majorat cu 93%, ajungand la 5,6 milioane lei. Pentru anul in curs, Sibex si-a propus cheltuieli de 3 milioane lei, in scadere cu 45%.

„In vederea intampinarii asteptarilor actionarilor si din dorinta de a redresa societatea, conducerea Sibex a construit un buget prudent bazat pe scaderea drastica a cheltuielilor si pe crestere la capitolul venituri. Astfel, veniturile bugetate pentru anul 2013, respectiv 3.105.000 lei sunt mai mari cu aproximativ 15% fata de cele din 2012”, spun reprezentantii Sibex.

In vederea cresterii veniturilor activitatea Sibex se va derula pe palierele traditionale: dezvoltarea pietei futures, promovare, marketing, educatie dar sunt vizate si sectoare noi precum piata de energie si piata produselor agricole, care vor mari numarul instrumentelor tranzactionate.

De asemenea, Sibex se va concentra in continuare pe atragerea de market makeri pe cat mai multe produse tranzactionate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii cheltuiesc peste 200 de lei pentru bauturi alcoolice si tigari