Complexul Energetic Oltenia asteapta pana pe 15 aprilie oferte de la brokerii care vor sa intermedieze listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) prin vanzarea unui pachet de actiuni reprezentand 12% din capitalul social, scrie Mediafax.
Ofertele vor putea fi depuse pana la data limita de 15 aprilie, ora 12:00, la sediul CE Oltenia, si vor fi deschise in aceeasi zi la ora 13:00, potrivit unui anunt al companiei.

Caietul de sarcini costa 8.000 euro plus TVA, iar participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare de 30.000 de euro. Valabilitatea ofertelor depuse la licitatie va fi de patru luni de la data deschiderii.

Privatizarea CE Oltenia prin listarea la Bursa implica majorarea capitalului social al companiei cu 15,29%, prin emisiune de actiuni noi. Din acest pachet, 12% din actiuni vor fi vandute pe piata de capital, prin oferta publica, iar diferenta de 3,29% din actiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea in baza dreptului de preferinta, astfel incat FP sa isi poata mentine participatia actuala.

In prezent, CE Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Compania a fost infiintata prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Ceomplexul Energetic Oltenia a fost inregistrat la Registrul Comertului in data de 31 mai 2012.

In primele sapte luni de activitate, compania a consemnat o cifra de afaceri de 2,231 miliarde lei (494,4 milioane euro) si un profit EBITDA de 681,5 milioane lei (aproape 151 milioane euro), realizand o productie de energie electrica de 10 TWh si o productie de lignit de 17 milioane tone.

Complexul Energetic Oltenia produce energie electrica si termica pe baza de lignit si, totodata, se ocupa de extractia si prepararea lignitului.

Compania detine 12 blocuri energetice cu o putere instalata de 3.570 MW, din care la Rovinari sunt 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit in condensatie, la Turceni - 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit in condensatie, iar la Craiova - 2 blocuri energetice de 315 MW pe lignit in condensatie la Uzina Isalnita. Inca 2 blocuri energetice de 150 MW/160 Gcal pe lignit in cogenerare sunt la Uzina Craiova II.

Compania detine, totodata, 79 de utilaje miniere de mare capacitate, distribuite in 15 cariere, care pot asigura o capacitate de productie de peste 30 milioane tone lignit pe an, potrivit datelor de pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit scrisorii convenite cu FMI in luna ianuarie, Guvernul s-a angajat sa vanda in acest an pachetele majoritare de actiuni la cel putin sase mari companii Oltchim (privatizare sau lichidare; administratorul judiciar va prezenta la jumatatea lunii aprilie un raport privind situatia companiei), Complexul Energetic Oltenia (finalizare octombrie 2013), CFR Marfa (mijlocul lunii mai - preconditie), Electrica (noiembrie 2013), Complexul energetic Hunedoara (mai - iunie, dupa fuziunea cu minele viabile din CNH), Posta Romana (mijlocul anului 2013) si, posibil, Romgaz (dupa listarea din octombrie, final de an).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri