Fostul ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein candideaza pentru un loc in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea (FP), fiind primul inscris pe lista de candidati pentru alegerile care vor avea loc in data de 25 aprilie.
El a fost propus de fondul de investitii Emerging Markets Country Fund, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Fondului Proprietatea, informeaza Mediafax.

Gitenstein este avocat de profesie si a fost ambasador al SUA la Bucuresti timp de peste trei ani. El si-a incheiat mandatul in luna decembrie a anului trecut si s-a intors in Statele Unite ale Americii.

Candidatii pentru alegeri se pot inscrie pana pe data de 3 aprilie.

Actionarii Fondului Proprietatea urmeaza sa aleaga pe 25/26 aprilie doi noi membri in Comitetul Reprezentantilor, avand in vedere ca mandatele lui Sorin Mindrutescu (presedintele Comitetului si seful Oracle) si Cristian Busu expira pe 29 septembrie. Mandatele noilor membri ar urma sa inceapa pe 30 septembrie.

Comitetul Reprezentantilor supravegheaza activitatea administratorului Fondului Proprietatea, compania americana Franklin Templeton.

Ceilalti trei membri sunt reprezentanti ai celor mai mari actionari ai Fondului Proprietatea. Cel mai mare actionar al FP, Elliottt Associates, este reprezentat de Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, si de Piotr Rymaszewski, directorul general al societatii de administrare a investitiilor Octava NFI din Polonia.

City of London, al doilea cel mai mare actionar al Fondului, este reprezentat in Comitet de Julian Rupert Francis Healy.
Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 1,28%, la pretul de 0,631 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a Fondului este de 8,694 miliarde lei (1,97 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri