Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati Lex scoate la vanzare pe bursa pachetele de actiuni Impact Developer & Contractor detinute de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp si de Carmen Daniela Sandulescu, titluri care reprezinta cumulat 26,13% din capitalul social al companiei.

Contactata de Mediafax, Carmen Sandulescu a afirmat ca executarea a fost solicitata de o companie de asigurari, care a garantat un credit bancar. Ea a mentionat ca nu este titularul contractului de credit, ci doar garant, si a refuzat sa dea detalii.

Executorul judecatoresc incearca sa vanda actiunile pe bursa, prin intermediul BT Securities, divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, printr-o vanzare speciala la ordin.

Tranzactia va fi acceptata doar in cazul executiei integrale a pachetului de 26,13% din titlurile Impact. Pachetul este format din paricipatia lui Popp (16,48%) si a lui Sandulescu (9,65%).

Pachetul de actiuni scos la vanzare este evaluat pe bursa la 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro), in functie de cel mai recent pret al titlurilor Impact, de 0,1395 lei.

Pretul de vanzare al actiunilor scoase la vanzare va fi publicat miercuri inainte de inceperea sedintei bursiere si va putea fi modificat doar o singura data. Alaturi de Dan Ioan Popp, Sandulescu a dezvoltat compania Impact.

Sandulescu, care a ocupat diferite functii de conducere in anii anteriori, a demisionat din pozitia de director executiv in companie incepand cu jumatatea lunii ianuarie.

In luna aprilie a anului trecut, Popp a fost inlocuit de la conducerea Consiliului de Administratie cu Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma.

Schimbarile in conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe si a pierderilor inregistrate de companie in anii 2010 si 2011, cand pierderile au cumulat aproape 40 milioane lei. Rezultatele financiare au afectat puternic si valoarea actiunilor Impact pe bursa, care au cazut puternic.

In ultimii ani, Dan Ioan Popp a vandut mai multe pachete de actiuni catre fonduri de investitii, care au ajuns sa controleze impreuna peste 50% din actiuni si au putut astfel sa isi impuna strategia de conducere a companiei.

Popp este inca cel mai mare actionar al Impact, cu aproximativ 16% din titluri, urmat de omul de afaceri Adrian Andrici, cu 10,69% din actiuni. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Actiunile Impact au incheiat sedinta bursiera de marti in scadere cu 1,41%, la pretul de 0,1395 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 27,6 milioane lei (6,2 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Popp isi ia adio de la Impact. Actiunile sale au fost executate