Decizia Consiliului de Administratie al Bursei de la Bucuresti (BVB) de a-l demite pe directorul general Victor Cionga a fost luata prea repede, considera Adrian Lupsan, membru in boardul BVB si director general adjunct al casei de brokeraj Intercapital Invest.
“Sase luni este un termen prea scurt pentru a da verdicte fata de un executiv. Dupa aproape 18 ani de cand activez in piata de capital romaneasca se demarase un proces complex de reformare a bursei, incepand de la politica de restructurare a personalului. Imi fac public votul care a fost impotriva acestei decizii. Imi voi justifica alegerea in AGA din aprilie pentru ca actionarii sunt cei care vor avea ultimul cuvant de spus”, a declarat Lupsan.

Consiliul de Administratie al Bursei a analizat, joi, activitatea lui Cionga in primele sase luni de mandat si, prin votul administratorilor, s-a decis revocarea acestuia.

Victor Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

“Acum un an, la instalarea in conducerea BVB, declaram ca miza personala si egoismul individual depasesc cu mult dorinta de reformare a pietei de capital. Din pacate, dupa un an de experienta in boardul Bursei, constat ca declaratia mea este inca de actualitate. Ce avem acum este o confruntare intre trecut si o tentativa de a face ceva nou pe piata de capital. Din pacate incepe sa devina ceva obisnuit ca directorii generali sa fie revocati atat de repede din functie. Faptul ca se poate lua o asemenea decizie atat de usor este un semnal negativ, si cu atat mai mult cu cat vine in contextul in care se anunta o serie de oferte publice”, a declarat Adrian Lupsan.

Acesta spune ca nu a luat o decizie clara cu privire la viitorul sau in Consiliul de Administratie al BVB.“Astept decizia actionarilor in AGA din aprilie”.

Actionarii Bursei de la Bucuresti se vor intruni pe 24/25 aprilie, moment in care teoretic ar putea decide chiar si revocarea actualului CA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri