Fondul inchis de investitii STK Emergent (STK) va distribui dividende pentru prima data de la listare, in 2008, investitorii urmand sa primeasca in total 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), in conditiile in care fondul a revenit pe profit anul trecut dupa patru ani in care a inregistrat pierderi, scrie Mediafax.
Dividendele reprezinta aproape jumatate din profitul inregistrat anul trecut, de 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro), dupa ce in exercitiul financiar anterior a consemnat pierderi de 9,8 milioane lei.

Investitorii care detin unitati de fond STK Emergent vor incasa un dividend brut de 9 lei/unitate. Raportat la cel mai recent pret de la bursa al unitatilor de fond de 55,35 lei, randamentul dividendului brut este de 16,26%, cu mult peste dobanzile practicate de banci pentru depozite.

Acordarea de dividende a fost decisa joi de administratorul fondului, STK Financial, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul a revenit pe profit anul trecut, dupa ce in precedentii patru ani a consemnat constant pierderi. Castigul din 2012 a fost sustinut de incasarea unor dividende de 3,3 milioane lei, vanzarea de titluri din portofoliu, in valoare de 7,4 milioane lei, si reevaluarea unor participatii, de 5,4 milioane lei.

La finele lunii februarie, fondul avea un activ net de 71,6 milioane lei, din care actiunile la companii listate erau evaluate la 50 milioane lei, iar la companii nelistate erau de 21,8 milioane lei.

STK Emergent a fost primul fond inchis de investitii care s-a listat la bursa din Bucuresti. Fondul a derulat o oferta de vanzare in 2008, prin care a strans 21,4 milioane lei de la investitori.

Unitatile de fond ale STK Emergent au incheiat sedinta bursiera de vineri la pretul de 55,35 lei, cu 6,19% sub cotatia precedenta. Raportat la valoarea unitara a activului net de la finele lunii februarie, de 117,51 lei/unitate, unitatile de fond sunt tranzactionate la un discount de peste 50%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri