Perla pietei bursiere poloneze, KGHM Polska Miedz, se extinde in Kazahstan in cautarea de noi depozite, dupa ce anul trecut a produs cantitati record de cupru si argint. Cele doua metale sunt la mare cautare pe piata marfurilor.
Premiata, in 2011, de publicatia "Parkiet" la categoria cea mai buna investitie intr-o companie din indicele polonez WIG 20, KGHM Polska Miedz - considerata de aceeasi publicatie perla pietei de capital poloneze din sectorul materii prime si energie, face profit pe banda rulanta. Criza economica nu s-a lipit deloc de compania miniera, detinuta in proportie de 31,79% de statul polonez, de vreme ce in 2011 a obtinut un profit net istoric, de 11,3 miliarde de zloti, adica aproximativ 3,83 miliarde de dolari. In acelasi an, KGHM a atins o productie record de cupru rafinat si argint, de 571.000 tone, respectiv 1.260 de tone. Iar intentia conducerii companiei este sa creasca considerabil productia, astfel ca pana in 2018 sa atinga o productie anuala de 700.000 de tone de cupru.

Evident ca la o asemenea cantitate de cupru si argint, KGHM are nevoie de noi depozite, motiv pentru care este dispusa sa isi asume chiar si expansiunea in tari cu risc politic ridicat, precum Kazahstan. Conducerea minei pregateste aici o oferta de cumparare prin concesiune, si aceasta dupa alte achizitii, in Canada si America de Sud.

Cererea de cupru si argint pe piata marfurilor este in continua crestere, fapt ce explica strategia KGHM de sporire a productiei. Mina vinde cele doua metale in functie de pretul de referinta stabilit de LME si COMEX (Commodity Exchange) din New York. Potrivit estimarilor Morgan Stanley, pretul cuprului va ajunge la 8.300 dolari/tona metrica, in 2013, in timp ce pretul argintului ar putea atinge 35 de dolari/uncia. Pe piata marfurilor cererea de cupru depaseste deseori oferta, de aceea perspectivele sunt de scumpire. Si argintul urmareste aceeasi tendinta anul acesta mentinandu-se un activ de refugiu pentru investitori, potrivit raportului Morgan Stanley.

Orice investitor are posibilitatea, acum, sa faca direct tranzactii cu actiunile KGHM Polska Miedz sau sa investeasca in cupru si argint pe piata marfurilor, prin intermediul platformei Markets.com, pusa la dispozitie de catre Godwin Austin. Apeland la o platforma de tranzactionare puternica, asemenea platformei Markets.com, nu trebuie decat sa dai startul la tranzactii, avand asistenta tehnica asigurata.

Esti pregatit sa investesti in cupru si argint?

Godwin Austin este un introducing broker pentru Markets.com si Trade.com platforme investitionale globale cu o infrastructura robusta, dezvoltata in peste 100 de tari si in 14 limbi, operate de catre Safecap Investments Limited. Despre Godwin Austin este cunoscut faptul ca ofera, prin intermediul partenerilor sai, instrumente de investitii precum: CFD-uri pe actiuni, obligatiuni, indici, marfuri, si Forex.

Poti alege sa incepi cu tranzactii demo sau sa tranzactionezi direct, pe bani adevarati. Un lucru este insa clar, fie ca esti in faza de initiere, fie ca vrei sa iti sporesti expunerea pe pietele globale, ai nevoie de o platforma de tranzactionare puternica si sigura. Prin Godwin Austin, pe Markets.com beneficiezi de un mediu de tranzactionare securizat, pentru ca sunt utilizate toate mijloacele tehnice necesare pentru protejarea sistemelor de date.

Poti fi si tu unul dintre clientii Markets.com accesand www.godwin-austin.com si vei beneficia de suport 24 de ore, analize financiare personalizate, semnale de tranzactionare prin sms, educatie financiara, webinarii si seminarii gratuite locale si internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri