Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca nu se gandeste sa vanda pe bursa un pachet de pana la 10% din actiunile statului la OMV Petrom (SNP) si, referindu-se la unele acuzatii care ii sunt aduse, ca daca tot strica sistemul energetic va merge pana la capat.
"Nu cred ca vindem actiunile la Petrom, am in vedere un alt mod de lucru. Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat", a afirmat Nita, citat de Mediafax.

In 2011 statul a incercat sa vanda pe bursa aproape 10% din actiunile pe care le mai are la OMV Petrom, dar a esuat, investitorii nefiind interesati sa cumpere titlurile.

Totodata, la privatizarea Petrom, in 2004, statul a promis angajatilor companiei ca vor primi pana la 8% din actiuni. Pana in prezent insa angajatii nu au primit aceste actiuni.

"Daca legea spune ca trebuie sa dam 8% la salariati, vom da", a spus Nita, intrebat daca are in vedere sa reia acest demers.
OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

In ultimele zile, Nita a fost subiectul unor critici aduse de presa si de catre oameni politici, privind luarea unor masuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finante, accesul garantat in piata pentru complexurile Oltenia si Hunedoara si infiintarea unor sedii Transgaz si Romgaz la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri