Divizia Citi Securities and Fund Services a incheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie si servicii pentru valori mobiliare al ING de pe sapte piete din Europa Centrala si de Est (CEE), obiectul tranzactiei fiind reprezentat de active in valoare de 110 miliarde de euro aflate in administrare, a anuntat banca americana.
Tranzactia, care va fi supusa aprobarii de catre autoritatile de reglementare, include segmentele locale de custodie si servicii pentru valori mobiliare ale ING din Romania, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si Bulgaria.

La momentul implementarii, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea pana in prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de piete, in timp ce reteaua proprie de custodie se va extinde la 62 de piete.

Detaliile tranzactiei nu sunt publice. Avand in vedere politicile standard de incheiere a tranzactiei si procesul de aprobare de catre autoritatile competente, Citi si ING estimeaza ca preluarea se va finaliza in primul trimestru al anului 2014.

"Aceasta tranzactie reconfirma in mod categoric angajamentul Citi fata de Europa Centrala si de Est precum si fata de strategia de crestere in regiune. Este o investitie importanta care ne va imbunatati in mod semnificativ pozitia pe piata si care va crea o serie de sinergii in acest segment de business, generand astfel beneficii substantiale pentru clientii nostri", a declarat Zdenek Turek, CEO al Citi pentru regiunea Europa Centrala si de Est.

Citi Securities and Fund Services are active in custodie in valoare de 13,5 trilioane de dolari.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri