Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca spera ca Hidroelectrica sa iasa din procedura de insolventa in luna iunie a acestui an, iar in toamna ar urma listarea pe bursa a 10% din aceasta companie de stat.
Ponta a vorbit despre succesul inregistrat in cazul Transgaz si despre faptul ca spera ca acelasi lucru sa se repete si in cazul Nuclearelectrica.

"Sper ca in iunie Hidroelectrica sa iasa din insolventa si dupa aceea in toamna de asemenea sa listam 10%", a precizat premierul, citat de Mediafax.

Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.

Statul vandut recent 15% din actiunile Transgaz prin intermediul Bursei de Valori, obtinand 72 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri