Bursa de la Bucuresti a crescut usor, cu 0,58%, la deschiderea sedintei de marti, intr-o piata unde tranzactiile cu actiunile Bancii Transilvania (TLV) si Transgaz (TGN) au asigurat trei sferturi din lichiditatea de 3,3 milioane lei.
Cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare si nu au intrat la tranzactionare, astfel ca in primele 23 de minute ale sedintei au fost realizate transferuri cu actiuni emise doar de un sfert dintre companiile listate, potrivit Mediafax.

La ora 10:23, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,34%, in timp ce indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri si al actiunilor Fondului Proprietatea (FP), coborase cu 0,34%.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,15%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,21% peste nivelul de vineri, dinaintea scurtei vacante de Paste.

Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. In acelasi timp, BET-BK include cele mai lichide 25 de actiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile si FP, dar si actiunile bancii austriece Erste (EBS).

Indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 1,29%, fiind sustinut in principal de titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), care au urcat cu 6,52%, pe un rulaj de 10.000 de lei.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 3,3 milioane lei (780.000 de euro), valoare cu mult peste rulajul de la debutul sedintei precedente, de doar 318.000 lei (73.000 euro).

Peste 78% din rulajul pietei a fost asigurat de transferuri cu actiunile Bancii Transilvania (2 milioane lei, din care un deal de 1,3 milioane lei) si cu titlurile Transgaz (587.000 de euro).

Actiunile Bancii Transilvania au crescut cu 1,26%, la 1,281 lei, in timp ce titlurile Transgaz au avansat cu 0,23%, la 198,45 lei.

Titlurile Fondului Proprietatea, de regula cele mai lichide din piata au consemnat un rulaj de numai 305.000 de lei, ia pretul a scazut cu 0,3%, la 0,658 lei.

Pietele vest-europene au deschis ziua in crestere cu pana la 0,2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri