Mihai Fercala a fost numit director general si presedinte executiv al Directoratului SIF Transilvania (SIF3) dupa ce a demisionat din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al societatii de investitii financiare.
Schimbarile au fost avizate vineri, in prima sedinta a Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, scrie Mediafax.

Trecerea la sistemul dualist de conducere, cu Consiliu de Supraveghere si Directorat, a fost aprobata de actionarii SIF Transilvania intr-o AGA derulata pe 21 aprilie. Anterior, societatea a fost condusa Consiliu de Administratie, al carui presedinte era si director general.
Inca de la infiintarea SIF-ului, in 1992, Feracla a fost presedinte CA si director general, iar la alegerile din 21 aprilie, el a fost ales presedinte al Consiliului de Supraveghere.

Alaturi de Fercala, in directorat au mai fost numiti Ion Mihaila si Iulian Stan, care ocupa fiecare functia de vicepresedinte executiv - director general adjunct. Ambii au lucrat si anterior la SIF Transilvania.

Mihaila a fost director general adjunct al SIF Transilvania din iulie 2009 si lucreaza in cadrul societatii inca de la infiintarea acesteia.
Functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere, ramasa vancata in urma demisiei lui Fercala, a fost preluata de Razvan Gavaneanu, fiul omului de afaceri Corneliu Gavaneanu, care detine Metaltrade si porturile Docuri si Bazinul Nou din Galati. Razvan Gavaneanu a inceput sa activeze in cadrul SIF Transilvania in luna septembrie a anului trecut, iar din luna decembrie pana la alegerile din 21 aprilie a fost membru provizoriu in Consiliul de Administratie.

Gavaneanu a intrat in Consiliul de Administratie in luna decembrie, cand a fost numit administrator provizoriu si a preluat locul vancat in urma demisiei lui Valentin Rata.

In functia de vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere a fost numit Stefan Szabo.

Intrucat un loc in Consiliu a ramas vacant inca de la alegerile din aprilie si inca o pozitie s-a eliberat in urma demisiei lui Fercala, au fost cooptati doi membri provizorii, respectiv Floriean Firu (care a vicepresedinte CA si director general adjunct la SIF Transilvania) si Petru Mihalcea (fost membru CA).

Directoratul SIF Transilvania este format din directorii executivi ai societatii, acesstia coordonand activitatea de zi cu zi, in timp ce Consiliul de Supravegere este compus din membrii non-executivi. Directoratul este numit de Consiliul de Supraveghere, iar membri Consiliului sunt alesi de actionari in AGA.

SIF Transilvania a incheiat primul trimestru cu un profit net de 5,2 milioane lei (1,2 milioane euro), cu mult sub perioada similara a anului trecut, cand vanzarile de actiuni BRD si Erste au ridicat castigul la 67,8 milioane lei.

Veniturile au coborat de 2,5 ori in primele trei luni din acest an la 35,3 milioane lei (8 milioane euro), in timp ce cheltuielile s-au triplat, ajungand la 29,4 milioane lei (6,7 milioane euro). In primul trimestru al anului trecut, societatea a consemnat venituri de aproape 91 milioane lei si cheltuieli de 10,5 milioane lei.

Cresterea vizibila a cheltuielilor a fost determinata de costurile cu investitiile financiare cedate, care au urcat la 24,8 milioane lei, fata de doar 5,5 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut.

La finele lunii martie, SIF Transilvania avea 7,025 milioane de actionari persoane fizice si 455 persoane juridice. Un pachet de actiuni reprezentand 85,28% din capitalul social era la investitori romani (7,023 milioane de persoane fizice - 67,63%; 386 de persoane juridice - 17,65%), iar restul de 14,72% la 2.114 investitori straini (2.045 persoane fizice - 0,62%; 69 de persoane juridice - 14,1%).

Actiunile societatii de investitii financiare au incheiat sedinta bursiera de vineri in stagnare, la pretul de 0,4955 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a SIF Transilvania este de 541,1 milioane lei (125,1 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri