Combinatul Oltchim (OLT), companie aflata in insolventa, a incheiat primul trimestru cu pierderi de 85,92 milioane lei (19,6 milioane euro), in crestere cu 3,7%, iar vanzarile au coborat de trei ori, la 82,77 milioane lei (18,8 milioane euro), scrie Mediafax.

In primele trei luni ale anului trecut, combinatul chimic a consemnat pierderi de 82,81 milioane lei si vanzari de 254,48 milioane lei.

Veniturile totale au scazut de 2,8 ori in primul trimestru din acest an, la 91,65 milioane lei, iar cheltuielile au fost de 1,9 ori mai reduse, de 177,57 milioane lei.

La finele lunii martie, Oltchim avea datorii totale de 3,51 miliarde lei, in crestere cu 26,2% fata de finalul anului trecut. Printre creditori Oltchim se numara BCR, CEC, Banca Transilvania, Electrica SA, SALROM si CFR Marfa.

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat saptamana trecuta, ca a primit zece scrisori de intentie pentru combinatul din Ramnicu Valcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan.

Autoritatile romane s-au angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim, in caz contrar compania urmand sa intre in lichidare.

Statul detine prin Ministerul Economiei 54,8% din actiunile combinatului, iar firma PCC SE, inregistrata in Germania, un pachet reprezentand 32,34% din titluri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut si-a marit incasarile cu 354%, insa pierderile s-au dublat