Fondurile mutuale romanesti au atras 54 milioane lei (12,9 milioane euro) de la investiori in aprilie, BCR Obligatiuni inregistrand cel mai mare numar de intrari nete in ultima luna, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri. Desi trendul se mentine pozitiv, cresterea subscrierilor nete a cazut puternic in ultima luna.
In martie, subscrierile nete ajunsesera la nivelul record de 812 milioane lei, cu 93% mai mult decat cele din aprilie.

Daca fondurile locale au consemnat subscrieri nete, nu acelasi lucru se paote spune si despre fondurile straine distribuite in Romania. Astfel, acestea au inregistrat retrageri de 3,1 milioane lei, in ciuda faptului ca la nivel de randamente sunt peste cele romanesti.

BCR Obligatiuni este fondul care a reusit sa atraga cei mai multi bani, subscrierile nete ajungand la 78,9 milioane lei. Cele mai mari sume au iesit din Raiffeisen Ron Plus (42 milioane lei), fond care investeste in depozite bancare, certificate de depozit si titluri de stat.



Pe fondul celui mai mare nivel atins de rascumparari in acest an, activele nete ale fondurilor locale exprimate in lei, au crescut in luna aprilie cu doar cu 0,5%, pana la 9,79 miliarde lei, pastrand insa o crestere cu 11.1% de la inceputul anului.

Numarul investitorilor care aveau in aprilie plasamente in fonduri de investitii era de 246.915, cifra aproape identica fata de cea din martie.
Tot luna trecuta, au intrat pe piata fondurilor inchise doua noi fonduri din categoria “alte fonduri” : Omintrend si Omnihedge, administrate de SIRA S.A.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri