Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cel care a dezvaluit salariile compensatorii incasate de fostii sefi ai celor trei comisii comasate pentru infiintarea ASF, a declarat, la Adevarul Live, ca noile contracte colective ale membrilor Consiliului Autoritatii nu mai includ salarii compensatorii, dar nici sporuri, sporuri care ajungeau in vechile contracte chiar si pana la 40% pentru confidentialitate, scrie Adevarul.ro.
Am facut aceste dezvaluiri (despre salariile compensatorii cerute de fostii sefi ai CSA si CNVM - n.r.) din ratiuni economice, pentru minele cifrele inseamna totul, mecanismul economic si, pana la urma, profitul, excedentul cu care ramai la sfarsiul anuluit. Facand o analiza a ceea ce inseamna salariile compensatorii din CSA si CNVM mi-am dat seama ca nu ne-ar fi ajuns banii pentru cativa ani de zile ca sa le platim. Lasand la o parte componenta morala, cifrele acestea erau alarmante pentru mine pentru ca demolau un buget, banii acestia nu erau inclusi in buget. Oamenii acestia vroiau sa-si ceara niste drepturi salariale pe care si le-au propus chiar ei. Eu ma bucur ca am dat posibilitatea Guvernului de a clarifica aceasta situatie.

Citeste mai mult despre salariile mari ale sefilor din Comisiile de Supraveghere ale pietelor financiare pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CertAsig, amendata de catre ASF, in urma unui control inopinat