Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit sa raspunda investitorilor nemultumiti de scaderea actiunilor companiei la bursa, la prima adunare generala a actionarilor de la listare, in luna mai, scrie Mediafax.
Zuckerberg a raspuns timp de jumatate de ora la intrebarile actionarilor, deranjati de declinul de aproape 40% al cotatiei fata de pretul de listare din mai anul trecut, potrivit Wall Street Journal.

Tirul de intrebari care denota nemultumire arata cat de mult are de facut Zuckerberg pentru a convinge Wall Street ca poate construi afacerea la care au sperat investitorii cand au cumparat actiuni ale companiei.

Seful Facebook a admis in remarcile anterioare sesiunii de intrebari ca evolutia pretului actiunilor a fost frustranta.

"Suntem dezamagiti de cotatia actiunilor pe parcursul anului trecut. Ne asteptam sa existe fluctuatii", a spus el.

Zuckerberg a aparat modelul de afaceri al companiei si o serie de decizii recente, precum schimbari care vizeaza aplicatiile mobile si noi produse pentru publicitate. Spre sfarsitul discursului, Zuckerberg a spus ca pretul actiunilor nu a afectat planurile sale privind Facebook.

Comentariile acestuia nu au calmat insa investitorii suparati, scrie Wall Street Journal.

Multi dintre acestia s-au folosit de timpul pe care il aveau alocat sa vorbeasca la microfon pentru a-si exprima nemultumirea fata de evolutia actiunilor si pentru a presa sefii companiei sa dea detalii despre modul in care vor aduce beneficii actionarilor. Unul dintre participanti a numit evolutia actiunilor drept un "dezastru".

Zuckerberg a incercat sa dea asigurari ca ii pasa de banii pe care ar trebui sa-i aduca investitorilor. Seful companiei a afirmat ca isi petrece cea mai mare parte a timpului analizand produse in diverse etape, inclusiv pe partea de publicitate, si este implicat activ in initierea de proiecte noi care sa aduca profit.

In timpul unei discutii ample, Zuckerberg a reiterat pozitia companiei in privinta cererilor de date transmise de guvernul SUA, dupa ce in presa au aparut informatii ca Facebook si alte companii de internet pun la dispozitia Agentiei pentru Securitate Nationala din SUA (National Security Agency - NSA) astfel de informatii.

Agentiile guvernamentale nu se pot conecta la serverele Facebook, iar in cazul in care acestea au mandat pentru obtinerea anumitor date, sunt urmate proceduri similare cu cele folosite pentru alte dispozitii ale justitiei. Facebook transmite autoritatilor "informatii minime" pentru a respecta legea, a spus el.

In pofida tensiunilor de la adunarea generala, actionarii au aprobat, conform asteptarilor, propunerile conducerii Facebook.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri