Cotatiile monedei nationale fluctuau aproape de 4,5 lei/euro la jumatatea sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 1,91 bani, la 4,4992 lei/euro.
In sesiunea de marti, cursul a fost de 4,4801 lei/euro, informeaza Mediafax.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de 3,3602 lei/dolar, in crestere cu 1,21 bani.

In acelasi timp, rata de schimb pentru francul elvetian a urcat la 3,6496 lei/franc, de la 3,6419 lei/franc in sesiunea precedenta.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

In debutul sesiunii, bancile au cotat euro la 4,4890 - 4,4920 lei/euro, aproape de nivelul de marti seara.

Primele transferuri de miercuri au dus cursul pana la un maxim de 4,5110 - 4,5130 lei/euro, iar spre jumatatea zilei cotatiile au coborat treptat spre 4,5 lei/euro.

Valutele din regiune afisau oscilatii mixte, investitorii asteptand rezultatul unei sedinte de doua zile a Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, care va lua sfarsit miercuri.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi au ramas la un nivel redus, de 2,01-2,51%, iar randamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 3,05 - 3,55% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri