Transilvania Leasing IFN Brasov, firma detinuta de SIF Transilvania in proportie de 64,32%, a primit avizul consultativ de la Comisia de Admitere la Tranzactionare de la BVB pentru tranzactionarea pe sistemul alternativ al Bursei, fiind a doua firma romaneasca tranzactionata pe acest sistem.

Actionarii companiei au decis, la 18 martie, intr-o adunare generala extraordinara, listarea actiunilor pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN-ATS al BVB, scrie Mediafax.

Platforma CAN-ATS a fost creata in anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativa de listare si accesul la finantare prin mecanismele pietei de capital. In prezent, pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt listate actiunile a 26 de companii.

Prima companie ramaneasca listata pe acest sistem a fost compania Pro Vorbas, care ofera servicii de curatenie si intretinere profesionala.

SIF Transilvania avea in vedere inca de anii trecuti listarea titlurilor companiei de leasing, pentru a-si mari ponderea actiunilor listate in portofoliu.

Din profitul net obtinut de Transilvania Leasing anul trecut, de 1,88 milioane lei, suma de un milion de lei va fi repartizata pentru dividende, aproape 800.000 de lei vor reprezenta sursa proprie de finantare, iar restul se constituie in rezerva legala.

La compania de leasing mai au participatii SIF Muntenia - 24,72% si SIF Oltenia - 4,03%.

Transilvania Leasing acorda finantari pentru persoane fizice, PFA si firme pentru achizitii auto, de echipamente si imobiliare, linii de credit, credite ipotecare si pentru investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Transilvania Leasing vine pe Bursa. Ce obiective are?