Compania Rompetrol Rafinare va integra activitatile de petrochimie in cadrul celor de rafinare, procesul urmand sa inceapa in luna noiembrie a acestui an.
"In prezent, Rompetrol Petrochemicals este detinuta de Rompetrol Rafinare in proportie de 100%. Principalele beneficii ale integrarii petrochimiei in cadrul Rompetrol Rafinare sunt optimizarea intregului proces tehnologic si imbunatatirea gestionarii resurselor energetice, ceea ce determina reducerea costurilor de operare si cresterea eficientei in desfasurarea activitatilor. Pe termen mediu, investitiile in rafinarie si in instalatia HDPE (Polietilena de inalta densitate) vor optimiza costurile de procesare, ceea ce va permite cresterea marjei brute cu o rata anuala de 13%, pana in 2017. De asemenea, estimarile indica o crestere a EBITDA (profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) pentru petrochimie, datorita marjelor imbunatatite, cu 5,6 puncte procentuale pana in 2017, (de la 0,9% in 2013 la 6,5% in 2017) si a marjei EBIT (profitul inainte de dobanzi si taxe) cu 8,2 puncte procentuale in 2017 (de la -4,3% in 2013 la 3,9% in 2017)", arata un comunicat transmis de Rompetrol Rafinare (RRC) Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Decizia integrarii a fost luata de Consiliului de Administratie al Rompetrol Rafinare si trebuie validata in AGA, convocata pentru 16 august.
La finele lunii aprilie, activele Rompetrol Petrochemicals erau evaluate la 132 milioane dolari, conform unei evaluari a PricewaterhouseCoopers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri