Tabelul preliminar al creantelor Vulcan a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, compania inregistrand datorii de 193 milioane lei fata de 230 de creditori, dintre care cel mai mare este BCR, cu 78 milioane lei, urmat de ANAF, cu 46 milioane lei, si Grup Energetic Tender, cu 9,7 milioane lei, scrie Mediafax.
"Din raportul privind cauzele insolventei, depus de administratorul judiciar la 17 iulie la Tribunalul Bucuresti, rezulta ca principalii indicatori financiar-contabili ai Vulcan SA s-au deteriorat continuu in ultimii 3 ani. Cifra de afaceri a scazut de la 129 milioane lei in 2010 la 101 milioane lei in 2011, pentru ca in 2012 Vulcan sa realizeze o cifra de afaceri de doar 77 milioane lei. Si rezultatul financiar a fost negativ in ultimii trei ani si in crestere, astfel ca de la o pierdere de 19 milioane lei in 2010 s-a ajuns la o pierdere de 30 milioane lei in 2011 si la 48 milioane lei pierdere in 2012", se arata intr-un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender.

La momentul deschiderii procedurii insolventei, respectiv 21 mai, Vulcan SA inregistra o pierdere de 4,7 milioane lei pe primele patru luni ale anului si salarii neplatite catre cei 872 angajati pe ultimele trei luni. Totodata, disponibilitatile banesti ale companiei la momentul respectiv erau de doar 6.500 lei.

Administratorul judiciar arata ca in doua luni a stabilizat situatia companiei si a reluat activitatea de productie, cu consecinta deblocarii contractelor, reluarii livrarilor si exporturilor.

"In acest interval s-au livrat sase unitati de pompare catre OMV Petrom, doua unitati de pompare catre Kuwait Oil Company, pereti membrana si module de supraincalzitor catre Aalborg Engineering Danemarca, pereti membrana catre Alstom, avand ca beneficiar final Complexul Energetic Oltenia", se spune in comunicat.

Rulajul inregistrat de companie in ultimele doua luni depaseste 20 milioane lei.

In perioada 15-16 iulie 2013, reprezentantul administratorului judiciar, Remus Borza, s-a aflat in Kuwait, unde a obtinut finantare pentru un contract de 107 milioane dolari avand ca obiect producerea a 209 unitati de pompare. Totodata, Vulcan negociaza in aceste zile un contract de 875 de unitati de pompare cu un beneficiar din Argentina, valoarea contractului fiind estimata la aproximativ 200 milioane dolari, potrivit sursei citate.

Euro Insol a convocat pentru 30 iulie Adunarea Creditorilor, in vederea aprobarii Raportului privind cauzele insolventei Vulcan si confirmarea administratorului judiciar.

Compania produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare. Infiintata in 1904, compania este in prezent listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, avand ca actionar majoritar Grupul Energetic Tender, al omului de afaceri Ovidiu Tender.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri