BERD a subscris 56,3 milioane de lei in emisiunea de obligatiuni negarantate in valoare de 225 milioane de lei, pe termen de trei ani, efectuata de Raiffeisen Bank Romania in a doua jumatate a lunii iulie, scrie Mediafax.

De la 1 august 2013 a inceput tranzactionarea pe Bursa e la Bucuresti a obligatiunilor corrporative emise de banca austriaca, sectorul Titluri de credit – Categoria 3 obligatiuni corporative

Fondurile vor fi utilizate pentru nevoile generale de finantare ale Raiffeisen Bank Romania, care includ si acordarea de imprumuturi clientilor, se arata intr-un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Raiffeisen Bank Romania a atras, in 24 iulie, 225 milioane de lei (51 milioane euro), prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate la trei ani si cu dobanda fixa de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpara, fiecare, titluri de cel putin echivalentul in lei a 100.000 de euro.

Raiffeisen Bank Romania este a patra mare banca din Romania si detinea in luna martie o cota de piata de 7,1%.

Profitul inregistrat de Raiffeisen Bank International in Romania a stagnat in primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scaderii veniturilor din dobanzi, cresterii incasarilor din comisioane si reducerii cheltuielilor si a provizioanelor.

Banca are aproximativ 5.400 de angajati in Romania, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri