Oficialii Franklin Templeton Investment, compania care administreaza Fondul Proprietatea (FP), se declara multumiti de semnarea unui nou acord intre Romania, de o parte, si Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Banca Mondiala, pe de alta parte.
„Fondul Proprietatea considera ca acordurile anterioare au avut un impact semnificativ asupra stabilitatii macroeconomice obtinute de Romania si ca au contribuit la situarea tarii pe o traiectorie clara de crestere economica”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Prin continuarea acestui acord, Guvernul roman demonstreaza angajamentul fata de continuarea reformelor inca necesare pentru consolidarea economiei, mai spun oficialii Franklin Templeton.

“Un nou acord cu FMI este cu siguranta o veste buna pentru Romania si ar trebui sa fie un semnal pozitiv pentru investitorii straini interesati de tara. Consideram ca autoritatile romane au luat o decizie buna prin continuarea parteneriatului si salutam in mod special atentia acordata reformelor structurale de catre noul acord”, spune Greg Konieczny (foto), managerul Fondului Proprietatea.

Acesta considera ca intreprinderile de stat, care inca reprezinta o mare parte a economiei romanesti, trebuie sa treaca printr-un proces serios de reforma, in masura in care tara doreste sa aiba o economie competitiva.

„Ne bucura in mod special planurile privind listarile publice ale unora dintre cele mai mari companii din Romania, printre care se numara Nuclearelectrica, Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica si Electrica. In opinia noastra, vom remarca imbunatatiri notabile la sfarsitul noului acord pe doi ani, iar la acel moment Romania ar putea fi foarte bine una dintre economiile europene cu cea mai rapida crestere”, concluzioneaza polonezul.

De cand a preluat conducerea FP, in 2010, Konieczny a cerut in repetate randuri listarea pe bursa a companiilor de stat, o buna parte din acestea aflandu-se si in portofoliul Fondul Proprietatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri