Producatorul de paine si produse de patiserie Boromir Prod Buzau (SPCU), controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, a raportat pentru primul semestru o cifra de afaceri de 47,37 milioane lei (10,6 milioane lei), in scadere cu 11,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

In primele sase luni din anul precedent afacerile au fost de 53,58 milioane lei.

Veniturile au totalizat 55,27 milioane lei in perioada analizata, cu 14,3% mai reduse, iar chetuielile au coborat cu 10%, la 58,28 milioane lei.

Astfel, compania a incheiat luna iunie cu o pierdere de 3 milioane lei, de la un rezultat negativ de 380.000 lei la jumatatea anului precedent.

Compania estima, in primavara, ca va trece pe profit in acest an, cu un castig de 2,8 milioane lei, de la pierderi de 1,92 milioane lei in 2012.
Grupul Boromir activeaza pe piata de morarit si panificatie si mai include companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Cel mai recent transfer cu actiunile Boromir Prod s-a perfectat la un pret de 0,11 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 25,63 milioane lei (5,7 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce-i preocupa pe antreprenorii romani: cum isi vor dezvolta afacerile