Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a scazut cu 0,63% in prima parte a zilei, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, oscila aproape de nivelul de la inchiderea de joi, scrie Mediafax.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,87%.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,79%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,49% sub inchiderea sedintei anterioare.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Citeste si:

Cele mai lichide titluri de la jumatatea zilei erau Fondul Proprietatea (3,19 milioane lei) si Banca Transilvania (1,68 milioane lei, din care 701.000 lei reprezenta un transfer deal).

Actiunile FP erau in stagnare, la 0,68 lei/unitate, iar titlurile Banca Transilvania consenau o corectie de 2,47%, la 1,38 lei. Transferul deal cu actiunile bancii a fost perfectat la un pret de1,38 lei, in scadere cu 0,92% fata de referinta.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene afisau, de asemenea, corectii usoare, de pana la 0,3%.