Pretul aurului a urcat cu 4% imediat dupa decizia Rezervei Federale Americane (FED) de a continua achizitiile lunare de obligatiuni in valoare de 85 de miliarde de dolari, in pofida asteptarilor majoritatii analistilor la o reducere.

Aurul revine astfel peste nivelul de 1.300 dolari/uncie, dupa ce inainte de anuntul FED cotatia scazuse cu 1,4%, pana la 1.291 dolari/uncie. In dimineata zilei de joi, aurul se tranzactiona la un pret de 1.371 dolari.

In ultima saptamana investitorii au vandut aur pe masura ce riscurile privind situatia din Siria s-au diminuat.

Posibilitatea unei interventii militare in Siria a sustinut initial cotatiile metalului pretios, insa acordul dintre SUA si Rusia privind armele chimice ale statului din Orientul Mijlociu a eliminat o o buna parte din temeri.

Un raport al Goldman Sachs citat de Financial Times arata ca „prima (n.red: cu care aurul se tranzactiona) pentru Siria a disparut”.
Negocierile din Congres privind pragul datoriilor SUA vor fi urmatorul eveniment major cu impact direct asupra cotatiei aurului.

Analistii Goldman afirma ca initial aceste discutii vor sustine pretul aurului pe termen scurt, in ciuda faptului un acord favorabil este cel mai probabil scenariu. Banca are o estimare neutra privind evolutia aurului pana la sfarsitul acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri