Astfel, pentru cele 122,57 milioane de titluri, Iaciu vrea sa plateasca un pret de 0,16 lei/unitate, reiese din anuntul de oferta transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pretul stabilit de ofertant este cu 8,5% sub cea mai recenta cotatie din piata, de 0,175 lei. Capitalizarea companiei, calculata la aceasta cotatie, este de 34,62 milioane lei (7,75 milioane euro).

Operatiunea se va derula in perioada 26 septembrie - 16 octombrie si va fi intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital.
Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a platit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din actiunile Impact, iar ulterior si-a majorat participatia, cumparand inclusiv pachetele detinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) si de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Actiunile FP continua sa...
Citeste si: Actiunile FP continua sa creasca si ajung sa fie mai "scumpe" decat...

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

In actionariatul Impact se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbarilor din actionariat, actiunile Impact au crescut puternic in acest an, cu 78%, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un varf de 0,205 lei in a doua parte a lunii august. Dupa ce au atins acest varf, pretul a scazut cu aproximativ 14%.

CEL.ro, amenda de 1,6...
Citeste si: CEL.ro, amenda de 1,6 milioane de lei de la Consiliul Concurentei