Micii investitori au subscris integral actiunile alocate pe transa lor in primele patru zile ale ofertei pe care producatorul de materiale de constructii AdePlast (ADE) o deruleaza pentru listarea la Bursa.

Pana marti la ora 11:00 au fost plasate 232 de ordine in valoare cumulata de peste 10 milioane lei (2,2 milioane euro), potrivit inregistratarilor realizate pana la momentul respectiv in sistemul Bursei.

Volumul de actiuni pentru care au fost plasate ordine de subscriere pe transa mica a depasit cu putin numarul de titluri disponibil pe acest segment.

Micii investitori (cu subscrieri de pana la 500.000 de titluri) au alocate 15% din actiunile din oferta, iar diferenta de 85% din titluri este pentru investitorii mari (cu subscrieri de minim 500.000 de titluri), care pot plasa ordine la orice pret din intervalul 3,52 lei/titlu - 4,06 lei/actiune.
Micii investitori pot subscrie la pretul maxim din oferta, de 4,06 lei/actiune, iar pentru ordinele plasate in primele patru zile ale ofertei beneficiaza de un discount de 3% din pretul care va fi stabilit la finalul ofertei in functie de subscrierile de pe transa investitorilor mari. Pentru ordinele plasate din a cincea zi a ofertei, discountul este de 2%.

Situatia subscrierilor de pe transa marilor investitori nu este publica.

Oferta AdePlast este prima astfel de operatiune derulata pe piata de capital din Romania in cadrul careia toti investitorii pot revoca ordinele de subscriere.

AdePlast a lansat miercuri, 2 octombrie, o oferta in care a scos la vanzare 16,5 milioane de actiuni, reprezentand 33,3% din capitalul social majorat al companiei in urma ofertei publice de vanzare. Compania vizeaza sa atraga prin aceasta operatiune intre 57,8 milioane lei (13 milioane euro) si 66,7 milioane lei (15 milioane euro). Oferta se incheie cu succes daca minim 70% din actiuni sunt vandute.
Daca vor fi vandute doar 70% din actiuni, la pretul minim si investitorii mici vor primi discount de 3% pentru toate actiunile cumparate, atunci suma atrasa va fi de 40,5 milioane lei (9,1 milioane euro).

Oferta se incheie pe 15 octombrie si este intermediata de Intercapital Invest si Banca Comerciala Romana.
Infiintata in anul 1996, AdePlast detine noua fabrici, de mortare uscate, polistiren si vopsele, situate pe trei platforme industriale, in Oradea, Ploiesti si Roman.

Compania a inregistrat anul trecut venituri totale de 184,4 milioane lei, in crestere cu 29%, si un profit net in urcare de la 6,9 milioane lei la 16,2 milioane lei, conform situatiilor financiare individuale IFRS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri