Activele Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au scazut in primele noua luni cu 21% fata de finele anului trecut, la 3,72 miliarde lei (843 milioane euro), iar profitul net a urcat cu 61% comparativ cu perioada similara din 2012, la 19 milioane lei (4,31 milioane euro), scrie Mediafax.

In primele trei trimestre din anul trecut, institutia de credit a consemnat un profit net de 12 milioane de lei, iar la sfarsitul anului avea active de 4,72 miliarde lei.

Banca a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie un profit operational de 39 milioane de lei (8,84 milioane euro), in crestere cu 64%. Venitul net bancar a avansat usor, cu 2%, la 134 milioane de lei (30,39 milioane euro), potrivit rezultatelor trimise joi de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Soldul creditelor s-a apreciat fata de sfarsitul anului trecut cu 8%, la 1,27 miliarde lei (288 milioane euro).

Valoarea creditelor noi acordate in primele noua luni s-a redus insa cu 9% comparativ cu perioada similara a anului anterior, la 438 milioane lei (99,36 milioane euro), pe fondul scaderii finantarii persoanelor fizice. Creditele noi acordate companiilor au coborat cu 4%, la 416 milioane lei.

Soldul depozitelor a urcat cu 6% de la finalul anului 2012, la 2,67 miliarde lei (605 milioane euro). Solvabilitatea bancii era la 30 septembrie de 10,41%, iar raportul credite/depozite se situa la 60%.

"Ne concentram pe consolidarea profitului, desi conditiile raman in continuare dificile la nivelul creditarii. Ne declaram in continuare deschiderea de a sustine mediul de afaceri romanesc si proiectele viabile pentru plasarea resurselor financiare, a declarat in comunicat presedintele bancii, Johan Gabriels.

BCC are capitaluri proprii de 398 milioane lei, in urcare cu 9% fata de 31 decembrie 2012.

Totodata, institutia de credit detine o retea de 139 unitati si 1.100 de angajati.

Omul de afaceri Ilie Carabulea detine indirect aproape 46% din actiunile Bancii Carpatica. Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,21% din actiuni.

Banca Comerciala Carpatica este listata la BVB, actiunile sale inchizand sedinta de tranzactionare de miercuri la pretul de 0,685 lei/titlu, in urcare cu 0,74%. La aceasta valoare, capitalizarea bancii este de 215,52 milioane lei (48,64 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri