Rompetrol Rafinare (RRC) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri in stagnare, la 3,4 miliarde dolari, si pierderi de 86,1 milioane dolari, cu 25% mai mici fata de rezultatul negativ de 115 milioane dolari raportat in perioada similara a anului trecut, conform Mediafax.

Pe partea de rafinare, afacerile companiei s-au redus cu 4,5%, de la 3,16 miliarde dolari, la 3,02 miliarde dolari, din cauza scaderii cotatiilor internationale ale produselor petroliere, dar si a opririi planificate a activitatii de productie a rafinariei Petromidia in lunile martie-aprilie.

In acelasi timp, pierderile din activitatea de rafinare au scazut cu 11,5%, de la 88,5 milioane dolari la 78,3 milioane dolari.

Vanzarile totale de carburanti au insumat 2,1 milioane tone, nivel similar celui din primele noua luni din 2012, din care 45% au reprezentat exporturile, iar 55% vanzarile pe piata interna.

Pe segmentul de distributie, care include activitatea subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas, Rompetrol Rafinare a raportat o cifra de afaceri bruta de 2,1 miliarde dolari, in crestere cu 8% de la 1,9 miliarde dolari in primele noua luni din 2012.

Compania a obtinut pe partea de distributie a carburantilor un profit net de 2,6 milioane dolari, de la pierderi de 26,4 milioane dolari in perioada ianuarie-septembrie 2012.

In sectorul petrochimic, compania a avut o cifra de afaceri bruta de 171,4 milioane dolari, cu 4% mai mica fata de 179 milioane dolari in primele noua luni ale anului trecut.

Pierderile aferente activitatii de petrochimie au scazut de aproape doua ori, de la 16,1 milioane dolari la 8,5 milioane dolari.

Comunicatul precizeaza ca Rompetrol Rafinare a contribuit in primele noua luni cu 997 milioane dolari la bugetul de stat.

Rezultatele sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de RaportareFinanciara (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei.

Compania Rompetrol Rafinare parte a grupului Rompetrol, detinut de compania petroliera de stat KazMunayGas din Kazahstan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri