Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat, saptamana trecuta, extinderea programului de tranzactionare la Bursa de la Bucuresti (BVB) cu mai mult de o ora, pana la ora 18:00, prin aceasta masura fiind vizata o apropiere cat mai mare de orarul burselor mature din Europa.

Programul de tranzactionare va fi prelungit pentru pietele de actiuni, unitati de fond si drepturi, relateaza Mediafax.
Data de la care orarul va fi prelungit va fi stabilita in urmatoarele zile.
Astfel, investitorii vor putea tranzactiona timp de opt ore, respectiv de la ora 10:00 pana la ora 18:00, fata de 6 ore si 45 de minute in prezent.
Tranzactiile sunt oprite pe majoritatea segmentelor de piata de la BVB la ora 16:45, exceptie facand transferurile cu produse structurate si cu actiunile unor companii straine cotate pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), care sunt stopate la ora 18:30. Programul pentru produsele structurate si actiunile companiilor straine de pe ATS a fost prelungit la inceputul anului trecut.
La inceputul lunii octombrie, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a declarat pentru Mediafax ca programul ar putea fi prelungit probabil din acest an.
Cea mai recenta modificare a programului de tranzactionare pe piata principala de actiuni a fost aplicata in iulie 2011, cand sedinta a fost marita cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, pentru a permite investitorilor sa reactioneze la evolutia pietelor din SUA.
Prelungirea programului va alinia bursa de la Bucuresti la orarul principalelor burse europene, care se deschid la ora 10:00 si se inchid la ora 18:30, ora Romaniei. Totodata, sedinta de la Bucuresti se va suprapune pentru o ora si jumatate pe sedinta din SUA, care incepe la ora 16:30, ora Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
AIPC dezaproba atitudinea SIF5 privind drepturile actionarilor