SIF Oltenia (SIF5) a cumparat 0,44% din actiunile Transgaz in cadrul plasamentului privat derulat de Fondul Proprietatea (FP), pachet pe care a platiti 8,91 milioane lei (doua milioane euro), majorandu-si astfel participatia la 2,12%, scrie Mediafax.

La finalul lunii septembrie, SIF Oltenia controla 1,68% din actiunile transportatorului de gaze.

Cele 51.826 actuini Transgaz au fost cumparate la un pret de 172 lei.

Fondul Proprietatea (FP) a vandut, printr-un plasament privat, tot pachetul de actiuni detinute la Transgaz (TGN), pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro).

Titlurile, reprezentand 14,98% din capitalul transportatorului de gaze, au fost cedate la un pret de 172 lei, cu 3,3% mai jos fata de inchiderea de miercuri.

Citeste si:
Fondul Proprietatea pierde 1%, in linie cu intreaga bursa
Fondul Proprietatea pierde...

Fondul a anuntat initial ca scoate la vanzare un pachet de 10% din actiunile Transgaz, cu mentiunea ca isi rezerva dreptul de a creste sau scadea volumul vanzarii sau de a nu mai realiza vanzarea.

Titlurile au fost cedate printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificati internationali si la care "publicul larg" nu a putut participa.

Pachetul scos la vanzare au fost suprasubscris de mai multe ori, potrivit unui raport FP transmis Bursei.

Actiunile Transgaz au inchis sesiunea de joi la un pret de 184 lei, in crestere cu 3,43%. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 2,094 miliarde lei (470 milioane euro).

Citeste si:
Bancile si Fondul Proprietatea, in topul tranzactiilor de pe Bursa
Bancile si Fondul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cat controleaza fondurile de pensii din companiile romanesti listate
Setari Cookie-uri