Transelectrica, operatorul de transport si sistem al energiei electrice din Romania, a anuntat inchiderea anticipata a ofertei publice inaugurale de vanzare de obligatiuni corporative, intermediata de Banca Comerciala Romana si suprasubscrisa de investitorii calificati locali si internationali. Obligatiunile vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta de obligatiuni desfasurat de Transelectrica (TEL) a fost vanduta anticipat, compania reusind sa plaseze titluri in valoare de 200 mil. lei catre investitorii calificati.

Emisiunea curenta Transelectrica este prima oferta de obligatiuni lansata de o companie cu capital majoritar de stat din Romania. Aceasta emisiune face parte dintr-un program de imprumuturi obligatare in valoare de 900 de milioane de lei pe care compania l-a aprobat in luna septembrie 2013 destinat optimizarii capitalului si finantarii investitiilor pe termen mediu si lung.

Fondurile de investitii, bancile, investitorii straini si fondurile de pensii au contabilizat 90% din interes, in timp ce restul a fost marcat in contul companiilor de asigurari.

„Emisiunea este o premiera si va deveni, cu siguranta, o referinta in piata in urma succesului inregistrat. In acest moment exista o fereastra semnificativa de oportunitate in piata: intentia companiilor de a optimiza structura capitalurilor si costurile de finantare, care se intalneste eficient cu cererea investitorilor pentru active de calitate, cu randament bun ce la asigura o diversificare optima a portofoliilor“, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ioana Mihai, Director Debt Capital Markets BCR.

Banca a anuntat ca va continua sa promoveze imprumuturile obligatare ori solutiile de capitalizare prin intermediul pietei de capital, ca alternativa viabila de finantare pentru planurile de dezvoltare si operatiunile curente ale companiilor locale majore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri