Companiile Enel (Italia) si ArcelorMittal au decis sa paraseasca proiectul de peste 6 miliarde de euro al constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 de la centrala din Cernavoda (CNE), astfel ca statul, prin Nuclearelectrica, ramane unicul actionar implicat in acest proiect.

"Enel Investment Holding BV si ArcelorMittal Galati SA au decis sa isi exercite dreptul de optiune privind vanzarea pachetului de actiuni de 9,15%, respectiv 6,2% detinute in EnergoNuclear SA, prin transmiterea unei notificari catre actionarul majoritar, Nuclearelectrica SA", se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are obligatia sa cumpere actiunile celor doua companii in EnergoNuclear in terme de 30 zile de la primirea notificarilor, la un pret egal cu 80% din valoarea nominala a actiunilor.

"Retragerea din proiect a Enel Investment Holding BV, in acest moment, este motivata de incompatibilitatea strategiei investitionale initiale cu o noua potentiala structura a actionariatului, in care o alta companie decat Nuclearelectrica ar putea detine statutul de actionar majoritar, iar cea a ArcelorMittal Galati SA - de provocarile mediului de afaceri care nu mai sustine continuarea implicarii companiei in proiect", se precizeaza in comunicat.

Nuclearelectrica precizeaza ca va continua derularea proiectului prin intermediul companiei EnergoNuclear, fiind in prezent implicata in negocieri pentru atragerea unui actionar majoritar in proiect.

Citeste si:
Strategia pentru reactoarele 3 si 4 ale Nuclearelectrica: statul si...
Strategia pentru reactoarele...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri