Firma RST Media, controlata integral de purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, va furniza institutiei servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice, valoarea contractului fiind de 992.000 lei (220.000 euro), cu TVA, pentru trei ani.

Contractul, estimat prin anuntul de participare la 1,1 milioane de lei, include si pozitia de purtator de cuvant.

La licitatie a mai depus oferta firma LDK Consultants Engineers&Planners SRL Bucuresti, controlata de LDK-Consultants Engineers And Planners (Grecia) - 83,87% si Marianna Kondylidou - 16,13%.

"ASF este intr-un proces de optimizare a cheltuielilor inclusiv in ceea ce priveste personalul angajat. La momentul infiintarii ASF, personalul rezultat prin suma personalului departamentelor de comunicare din CNVM, CSSPP si CSA numara 23 de angajati. In procesul de evaluare si restructurare al institutiei este inclus si Departamentul de comunicare. Rezultatul final tintit este optimizarea cheltuielilor, inclusiv prin externalizarea anumitor servicii care tin de relatiile publice care sa compenseze eficient restructurarea la nivelul departamentului. Scopul este obtinerea unui rezultat eficient atat la nivelul relatiilor publice, cat si la nivelul costurilor", se arata intr-un raspuns al ASF remis la solicitarea Mediafax la finele lunii septembrie 2013, dupa publicarea anuntului de participare pe www.e-licitatie.ro.

Soviani nu conduce Departamentul de Comunicare al ASF, fiind doar purtatorul de cuvant al institutiei pentru o perioada limitata la durata contractului, se mai spunea in raspunsul autoritatii de reglementare.

Initial, experienta necesara pentru purtatorul de cuvant era de 10 ani, insa ulterior a fost redusa la trei ani.

"In privinta experientei solicitate purtatorului de cuvant, potrivit fisei de date, publicata in SEAP (www.e-licitatie.ro), care reprezinta cerinta minima de selectie, experienta minima este de pana la 3 ani. In mod eronat, in caietul de sarcini a aparut o informatie diferita legata de experienta minima, care va fi rectificata si de aceea facem precizarea inca o data ca experienta minima solicitata este de pana la 3 ani in scopul indeplinirii serviciului de purtator de cuvant al autoritati contractante", se arata in raspunsul ASF.

RST Media a fost infiintata in anul 2004 si, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finantelor Publice, a inregistrat o cifra de afaceri de 309.121 lei si un profit net de 66.529 lei in 2012. Cu un an in urma, afacerile firmei au atins 409.510 lei, iar profitul net s-a ridicat la 128.078 lei.

Cu un numar mediu de doi angajati in 2012, RST Media are ca obiect activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune.

ASF si-a inceput activitatea la finele lunii aprilie 2012, prin preluarea si reorganizarea atributiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri