PCC SE, principalul actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitatie care va avea loc pentru privatizarea complexului.

“Am decis, impreuna cu Fortissimo Capital, sa nu participam la licitatia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situatia actuala a combinatului si conditiile in care se va derula procedura ne-au facut sa luam, in final, aceasta hotarare. Am mai explicat, in ultimele luni, motivele care au dus la scaderea interesului PCC SE pentru Oltchim. In acest moment nu mai am alte precizari de facut”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE in Romania.

In calitate de actionar, PCC SE este implicat de sapte ani in situatia Oltchim. In luna august si-a anuntat intentia de participare la licitatia pentru achizitia combinatului, alaturi de fondul de investitii israelian Fortissimo Capital.

PCC SE este principalul actionar privat din cadrul Oltchim, detinand o participatie, directa si indirecta, de 32,3432% din capitalul social al companiei.
Fortissimo Capital este un fond privat de investitii care are active de jumatate de miliard de dolari. Fondul investeste, in principal, in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, care au nevoie de capital pentru a-si sustine si dezvolta afacerile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri