PCC SE, principalul actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitatie care va avea loc pentru privatizarea complexului.

“Am decis, impreuna cu Fortissimo Capital, sa nu participam la licitatia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situatia actuala a combinatului si conditiile in care se va derula procedura ne-au facut sa luam, in final, aceasta hotarare. Am mai explicat, in ultimele luni, motivele care au dus la scaderea interesului PCC SE pentru Oltchim. In acest moment nu mai am alte precizari de facut”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE in Romania.

In calitate de actionar, PCC SE este implicat de sapte ani in situatia Oltchim. In luna august si-a anuntat intentia de participare la licitatia pentru achizitia combinatului, alaturi de fondul de investitii israelian Fortissimo Capital.

PCC SE este principalul actionar privat din cadrul Oltchim, detinand o participatie, directa si indirecta, de 32,3432% din capitalul social al companiei.
Fortissimo Capital este un fond privat de investitii care are active de jumatate de miliard de dolari. Fondul investeste, in principal, in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, care au nevoie de capital pentru a-si sustine si dezvolta afacerile.

Citeste si:
Un brasovean a pescuit ILEGAL 300 kilograme de peste
Un brasovean a fost prins cu...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri