Actiunile Titan (MPN), controlata indirect de grupul financiar Raiffeisen, vor fi delistate luni de la Bursa de la Bucuresti, iar actionarii minoritari care mai detin titluri la compania de morarit si panificatie vor incasa un pret cu 18% peste cel din oferta de cumparare derulata in luna iunie.

Goodmills Group, controlat de grupul financiar Raiffeisen si actionarul majoritar al Titan, a derulat in luna iunie o oferta de cumparare pentru pachetul de 2,1% din actiunile companiei de morarit si panificatie pe ca nu il detinea, scrie Mediafax.

Goodmills a platit actionarilor un pret de 0,26 lei pentru fiecare actiune, cu 16% sub cotatia de la finalul sedintei bursiere din 21 mai, cand a fost realizat cel mai recent pret anterior lansarii ofertei de cumparare. In acea zi, pretul actiunilor Titan a urcat pe bursa cu 12,73%, la 0,31 lei.

Dupa delistare, actionarii minoritari care nu au vandut titlurile in oferta de cumparare vor putea vinde actiunile catre Goodmills la un pret de 0,306 lei/titlu, potrivit deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat delistarea Titan.

"Actionarii care nu si-au incasat contravaloarea actiunilor pe care le detin la Titan Pantelimon vor putea oricand solicita contravaloarea acestora la pretul de 0,306 lei/actiune, sumele urmand a fi mentinute in contul colector deschis de Goodmills Group in favoarea acestora la Alpha Bank Romania", se arata in decizia ASF.

Citeste si:
Bursa deschide cu acceleratia apasata dupa anuntul FTSE
Bursa deschide cu acceleratia...

Pretul este cu aproape 18% peste cel propus in oferta de cumparare.

Raportat la pretul pe care actionarii minoritari il vor putea incasa pentru actiunile lor dupa delistarea Titan, compania este evaluata la 125 milioane lei (27,5 milioane euro).

In oferta de cumparare, actionarul majoritar a cumparat 0,22% din actiunile Titan, pentru 230.000 de lei, si a ajuns sa detina 98,12% din titluri.

Cifra de afaceri a Titan a crescut cu aproape 18% in perioada octombrie 2012 - iunie 2013, la 237,2 milioane lei, si compania a consemnat un profit de aproape 1 milion de lei. In perioada similara din precedentul exercitiu financiar, Titan a inregistrat pierderi de aproape 3,5 milioane lei. Incepand cu anul 2011, Titan a optat pentru un an financiar diferit de anul calendaristic, noua perioada de raportare fiind octombrie - septembrie.

Citeste si:
Reactiile politicului la anuntul ca BVB devine piata emergenta
Reactiile politicului la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Agalopol, Citi: Decizia FTSE nu trebuie sa fie capat de linie