Nuclearelectrica (SNN), operatorul singurei centrale nuclearelectrice din Romania, a vandut miercuri pe bursa de energie OPCOM electricitate de 36,62 milioane de lei (putin peste 8 milioane de euro), la un pret cu 1,3% mai mare fata de cel cerut.

Compania a vandut, prin 11 licitatii organizate pe OPCOM, o cantitate de 213.800 MWh, informeaza Mediafax.

Pretul de pornire a fiecarei licitatii a fost de 169 lei pe MWh, dar compania a incheiat cele 11 tranzactii la un pret mediu de 171,28 lei pe MWh.

Nuclearelectrica are programata joi, tot pe OPCOM, o licitatie prin care vrea sa vanda 1,67 milioane MWh de energie, echivalentul a 15,8% din productia companiei estimata pentru acest an, pentru care vrea sa incaseze 285,2 milioane de lei (62,9 milioane de euro).

Nuclearelectrica estimeaza ca va produce 10,54 milioane MWh de energie in acest an, in scadere cu 1,3% fata de nivelul atins in 2013.

Citeste si:
Nuclearelectrica scoate la vanzare pe bursa electricitate de 80...
Nuclearelectrica scoate la...

Productia de energie a Romaniei a fost anul trecut 58,5 TWh, astfel ca pachetul de energie scos la vanzare joi de Nuclearelectrica reprezinta 2,8% din total.

Compania a incheiat deja 38 de contracte pentru vanzarea de energie electrica pe piata concurentiala pentru 2,9 milioane MWh, volumul reprezentand 27,65% din productia estimata pentru acest an.

Nuclearelectrica administreaza centrala nuclearelectrica de la Cernavoda, singura din Romania. Cetrala functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproximativ 28% din consumul de energie la nivel national.

Citeste si:
Nuclearelectrica rateaza vanzarea de energie in valoare de 63 mil. EUR
Nuclearelectrica rateaza...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Nuclearelectrica vrea sa vanda electricitate de 15 mil. euro pe OPCOM