Bursa de la Bucuresti afisa un avans de 0,33% dupa prima jumatate de ora a sedintei, in linie cu sentimentul pozitiv din pietele internationale, dupa o decizie surpriza a bancii centrale de la Ankara de a majora puternic dobanda la operatiunile de refinantare, informeaza Mediafax.

Dupa primele 30 de minute de tranzactionare de miercuri, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,29%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,37%.

Pe de alta parte, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,93%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,48%, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,94%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Lichiditatea pietei, de 1,12 milioane de lei, a fost sustinuta de transferurile cu actiunile FP, care inregistrau un rulaj de 454.000 lei. Titlurile afisau un avans de 0,31%, la 0,818 lei.

Actiunile Erste Bank consemnau un avans semnificativ, de 3,8%, sustinute de sentimentul pozitiv din pietele internationale. Cel mai recent schimb a fost perfectat la 134 lei, dar rulajul era redus, de doar 65.000 lei.

Monedele statelor emergente sunt in crestere miercuri, lira turceasca inregistrand cea mai puternica apreciere din 2008 dupa o decizie surpriza a bancii centrale de la Ankara de a majora puternic dobanda la operatiunile de refinantare.

Banca centrala a Turciei a decis marti seara, intr-o sedinta de urgenta a consiliului de politica monetara, majorarea dobanzii pentru operatiunile de refinantare la o saptamana de la 4,5% la 10%, pentru a sustine lira, potrivit Bloomberg.

Bursele cresc in Asia si Europa, iar tranzactiile futures pe bursa de la New York indica de asemenea evolutii pozitive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri