Bursa de la Bucuresti afisa un avans de 0,33% dupa prima jumatate de ora a sedintei, in linie cu sentimentul pozitiv din pietele internationale, dupa o decizie surpriza a bancii centrale de la Ankara de a majora puternic dobanda la operatiunile de refinantare, informeaza Mediafax.

Dupa primele 30 de minute de tranzactionare de miercuri, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,29%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,37%.

Pe de alta parte, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,93%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,48%, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,94%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Citeste si:
Autoritatea Financiara britanica a aprobat prospectul listarii FP
Autoritatea Financiara...

Lichiditatea pietei, de 1,12 milioane de lei, a fost sustinuta de transferurile cu actiunile FP, care inregistrau un rulaj de 454.000 lei. Titlurile afisau un avans de 0,31%, la 0,818 lei.

Actiunile Erste Bank consemnau un avans semnificativ, de 3,8%, sustinute de sentimentul pozitiv din pietele internationale. Cel mai recent schimb a fost perfectat la 134 lei, dar rulajul era redus, de doar 65.000 lei.

Monedele statelor emergente sunt in crestere miercuri, lira turceasca inregistrand cea mai puternica apreciere din 2008 dupa o decizie surpriza a bancii centrale de la Ankara de a majora puternic dobanda la operatiunile de refinantare.

Banca centrala a Turciei a decis marti seara, intr-o sedinta de urgenta a consiliului de politica monetara, majorarea dobanzii pentru operatiunile de refinantare la o saptamana de la 4,5% la 10%, pentru a sustine lira, potrivit Bloomberg.

Citeste si:
Bittnet, evaluata pe AeRO cu 18% peste pretul platit de Carpathia
Bittnet, evaluata pe AeRO cu...

Bursele cresc in Asia si Europa, iar tranzactiile futures pe bursa de la New York indica de asemenea evolutii pozitive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dezastru pe Bursa: Site-ul BVB s-a inchis. BET-FI -10%; BET -8%
Setari Cookie-uri