Era imbogatirii rapide s-a incheiat atat in ceea ce priveste actiunile, dar si in cazul obligatiunilor, iar investitorii ar trebui sa-si reduca asteptarile de profit pentru astfel de plasamente, afirma Bill Gross, directorul de investitii al Pimco, fond cu active de aproape 2.000 miliarde dolari.

Gross, cofondator al Pimco, a declarat intr-un interviu acordat Bloomberg ca achizitioneaza inca obligatiuni pe perioada scurta emise de Trezoreria americana, de preferat cu maturitate de 4-5 ani, scrie Mediafax.

Aceasta investitie va aduce profit daca Rezerva Federala a SUA (Fed) va continua sa mentina la un nivel scazut dobanda. Dobanda de politica monetara a Fed se situaeaza in prezent aproape de zero.

Alti manageri ai unor fonduri importante au inceput recent sa mizeze pe o evolutie contrara, ca Fed se va afla sub presiune pentru cresterea dobanzii, potrivit MarketWatch.

In contextul volatilitatii de pe pietele financiare, clientii Pimco vor siguranta si cer mentinerea valorii investitiei initiale in obligatiuni, a spus Gross.

Pimco a fost infiintat in 1971, iar in 2000 a fost preluat de grupul german de asigurari Allianz. Pimco avea la sfarsitul anului trecut active in administrare de 1.920 de miliarde de dolari si aproape 2.500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri