Atributiile presedintelui ASF Dan Rusanu vor fi preluate de catre Daniel Daianu (foto), prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Finaciara.

Anuntul a fost facut de ASF la scurt timp dupa ce Dan Rusanu a fost retinut de catre DNA pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor in dosarul Carpatica. Procurorii anticoruptie vor cere Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile.

ASF nu a vrut sa comenteze arestarea lui Dan Rusanu.

„Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de decizia DNA de retinere a domnului Dan Radu Rusanu, Presedinte ASF. Precizam ca nu interpretam si nu comentam in vreun fel decizia DNA, institutie a statului roman care are datoria sa isi indeplineasca atributiile integral. Vom reveni cu precizari dupa expirarea termenului de retinere de 24 de ore”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui Dan Radu Rusanu, in dosarul "Carpatica", pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica.

Citeste si:
Rosu, ASF: Nu putem discuta de o presiune pe pretul de vanzare RCA
Cristian Rosu, ASF: Nu putem...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si