Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) propune actionarilor distribuirea de dividende in valoare cumulata de 28,3 milioane euro sau acordarea de actiuni noi.

"Actionarii sunt instiintati ca s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie o distributie semestriala de 13,86 euro centi pe actiune pentru cele sase luni incheiate la data de 31 decembrie 2013 si ca actionarilor li se ofera posibilitatea de a opta intre a primi o restituire de capital printr-o emisiune noua de actiuni NEPI la un pret de emisiune de 5,05 euro pe actiune, raportul fiind de 2,742 de actiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de actiuni NEPI detinute la data de inregistrare, 4 aprilie 2014 (restituirea de capital), sau dividendul in numerar, acesta fiind de 13,86 euro centi pe actiune (dividend in numerar). Actionarii vor primi dividendul in numerar, cu exceptia celor care opteaza pentru restituirea de capital. Restituirea de capital este implementata cu scopul de a oferi actionarilor posibilitatea sa isi majoreze detinerile la NEPI si sa se mentina o flexibilitate in ceea ce priveste resursele de numerar ale companiei", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de fondul de investitii imobiliare Bursei de Valori de Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Dividendul propus de companie este cu 7,2% peste cel acordat din profitul din primul semestru al anului trecut, de 12,93 euro centi pe actiune. Atunci, valoarea dividendelor propuse a fost de 23,5 milioane euro, insa cei mai multi actionari au optat pentru emisiune de actiuni noi, in suma de 22 milioane euro.

"Dividendul in numerar va fi platit din profitul distribuibil al companiei. Noile actiuni NEPI, care se vor emite in baza restituiri de capital, vor fi finantate prin reducerea unei parti din contul primelor de emisiune al societatii (insemnand o reducere a capitalurilor proprii)", se mai arata in comunicatul transmis, marti.

NEPI a inregistrat anul trecut un profit atribuibil actionarilor de 57,4 milioane euro, cu 73% peste castigul din anul 2012, de 33,1 milioane euro. Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu 48,3%, la 55,32 milioane euro, de la 37,31 milioane euro in 2012, potrivit situatiilor financiare transmise la inceputul lunii februarie Bursei.
Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, erau estimate la sfarsitul lunii decembrie la 1,041 miliarde de euro, in urcare de la 624,413 milioane de euro la finalul anului 2012.

Fondul de investitii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri patrati pe piata locala. Dezvoltatorul are in lucru inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri