Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia si controlat de SIF Banat-Crisana, propune actionarilor doua variante privind distribuirea profitului inregistrat anul trecut, astfel ca actionarii pot opta intre pastrarea castigului in companie sau acordarea de dividende in suma de 111,3 milioane lei, scrie Mediafax.

Actionarii SIF Muntenia (SIF4) urmeaza sa decida in 14 aprilie destinatia profitului inregistrat anul trecut de companie, de 131,1 milioane lei (29,6 milioane euro), potrivit unui convocator AGA transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Prima varianta propusa de administratorul SIF Muntenia vizeaza directionarea profitului pentru surse proprii de finantare, iar a doua propunere prevede acordarea de dividende de 111,3 milioane lei (24,7 milioane euro) si pastrarea sumei de 19,7 milioane lei (4,3 milioane euro) in companie.

Daca actionarii vor aproba distribuirea de dividende, SIF Muntenia va acorda un dividend de 0,138 lei/actiune, cu 3% peste cel distribuit anul trecut, de 0,134 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret din piata al actiunilor SIF Muntenia, de 0,87 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 16%.

Suma totala a dividendelor care ar putea fi acordate reprezinta 85% din profitul din 2013, ponderea fiind similara celei de anul trecut.

Profitul net inregistrat anul trecut de SIF Muntenia este cu 3% peste castigul din anul 2012, de 127,2 milioane lei.

SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, este controlat de SIF Banat-Crisana (SIF1), care detine 51,01% din actiuni. SIF Banat-Crisana detine, totodata, 4,99% din titlurile SIF Muntenia.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu detine un pachet apropiat de actiuni la SIF Muntenia, potrivit celor mai recente raportari.

Daca actionarii vor decide distribuirea de dividende, SIF Banat-Crisana si Iaciu vor primi aproximativ cate 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro).

Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana a propus actionarilor ca profitul net de anul trecut, de 80,1 milioane lei (18,1 milioane euro), sa ramana la dispozitia companiei, astfel ca 2014 ar urma sa fie al doilea an consecutiv in care nu sunt distribuite dividende.

Actiunile SIF Muntenia au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 2,35%, la 0,87 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de 702,1 milioane lei (155,6 milioane euro). Titlurile SIF-ului se tranzactioneaza la o diferenta de 34% fata de valoarea activului net pe actiune de la finalul lunii ianuarie, de 1,3212 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri