Franklin Templeton, administratorul FP, recomanda actionarilor listarea Fondului pe piata Specialist Fund Market (SFM) a bursei de la Londra, pana la sfarsitul anului 2014.

Administratorul Fondului a selectat un consortiu de banci de investitii pentru a-i oferi suport in listarea secundara, format din Jefferies International Limited, ca unic consultant financiar din Marea Britanie, privind introducerea si admiterea la tranzactionare a actiunilor Fondului pe piata londoneza, impreuna cu BRD Societe Generale si Swiss Capital, drept consultati locali, si Clifford Chance Badea, consultant juridic al Fondului.

"Termenul limita este sfarsitul acestui an, dar daca lucrurile merg bine este posibil sa o facem pana in vara (...) Ar putea fi nevoie de unele clarificari si mici reglementari procedurale, dar vom incerca sa le rezolvam cat mai curand posibil. Trebuie sa discutam cu avocatii si brokerii, cu ASF, sa explicam cum functioneaza acest mecanism (prin care actiunile vor putea fi tranzactionate atat pe bursa de la Londra, cat si pe cea de la Bucuresti - n.r.). Cred ca mai degraba este o problema de educatie si de intelegere cum functioneaza acest proces, decat de necesitatea schimbarii unor reglementari", a declarat, vineri, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, intr-o conferinta de presa.

Tranzactionarea de actiuni intre Londra si Bucuresti ar putea fi realizata prin intermediul Depositary Interests (DIs) in Marea Britanie. "In acest scop, un depozitar inregistrat in Marea Britanie va face legatura intre piata de la Londra si cea de la Bucuresti prin detinerea de actiuni prin intermediul unui custode (cu sediul in Bucuresti) via Clearstream (sistem de compensare si decontare conectat la Depozitarul Central din Bucuresti) si emiterea de DIs in Londra", potrivit unui comunicat FP, potrivit Mediafax.

Alternativ, listarea poate fi realizata prin intermediul Global Depository Receipts (GDR), dar reglementarile din Romania restrictioneaza emiterea de GDR-uri doar pentru listarile initiale, si pentru ca Fondul sa poata emite astfel de instrumente este nevoie ca legislatia sa fie modificata sau ca Autoritatea de Supraveghere Financiara sa emita o exceptie in cazul Fondulului.

Recomandarea administratorului Fondului privind listarea secundara a Fondului Proprietatea la Londra va fi supusa votului la adunarea generala a actionarilor din data de 28 aprilie.

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri