"Cele doua proiecte sunt si raman in continuare doua proiecte strategice pentru Romania. Amanarea luarii unei decizii in ceea ce priveste participarea Romgaz la dezvoltarea lor nu inseamna ca solicitam companiei de stat sa renunte la planurile sale actuale. Am decis amanarea luarii unei hotarari intrucat am dat curs unei solicitari de analiza suplimentara, care ne-a fost adresata de actionarii minoritari ai Romgaz", a declarat intr-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Cele doua proiecte figurau pe ordinea de zi a adunarii generale a actionariilor, reprogramata pentru marti, insa Departamentul pentru Energie nu a trimis niciun reprezentant, astfel ca discutarea proiectelor a fost amanata.

Fondul Proprietatea (FP), actionar minoritar al Romgaz, a transmis un comunicat in care se arata ca "nu exista suficiente informatii referitoare la aceste proiecte si la structurarea finantarii acestora pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza".

„Salutam aceasta decizie, avand in vedere faptul ca la momentul actual nu exista suficiente informatii referitoare la aceste proiecte si la structurarea finantarii acestora pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. De asemenea, Fondul saluta oportunitatea de a colabora cu autoritatile statului pentru a identifica cele mai eficiente si valoroase proiecte de investitii pentru companiile de stat care fac parte din portofoliul Fondului Proprietatea si pentru a contribui la o analiza detaliata a tuturor costurilor anticipate si a beneficiilor generate de astfel de proiecte”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al FP.

Citeste si:

Ideea constructiei hidrocentralei de la Tarnita dateaza din timpul regimului comunist, iar investitia este evaluata la 1,1 miliarde de euro.

Discutiile dintre Romania si Turcia privind construirea unui cablu submarin pentru transportul electricitatii prin Marea Neagra au inceput in 2006. La acea data, investitia era evaluata la 400-500 milioane de euro.

Cifra de afaceri a Romgaz a crescut cu 1,5% anul trecut, la 3,89 miliarde lei (881,2 milioane euro), insa profitul a scazut cu 16,8%, la 930,7 milioane lei (210,6 milioane euro).