Un pachet de actiuni de 11,34% al Teraplast (TRP) a fost vandut la bursa printr-un deal de 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro), volumul de titluri fiind foarte apropiat de participatia SIF Banat-Crisana (SIF1) la producatorul de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor, relateaza Mediafax.

Actiunile au fost tranzactionate la ora 16:33, la pretul de 0,2 lei, cu 10,5% peste inchiderea sedintei de vineri, cand a fost realizat cel mai recent transfer pe piata principala cu titlurile Teraplast.
Raportat la pretul la care a fost efectuat deal-ul, compania este evaluata la 57,7 milioane lei (12,8 milioane euro), iar in functie de cotatia de vineri, de 0,181 lei/actiune, capitalizarea bursiera a Teraplast este de 52,3 milioane lei (11,6 milioane euro).
Omul de afaceri Dorel Goia este cel mai important actionar al companiei, cu o participatie de 35,33%, potrivit celor mai recente raportari transmise Bursei.
In actionariat se regaseste si fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, care la finalul lunii octombrie detinea 6,51% din titluri.
Teraplast a inregistrat anul trecut un profit net de 3,4 milioane lei, de la pierderi de aproape 9 milioane lei in 2012. Afacerile au scazut insa usor, cu 5,4%, la 226,6 milioane lei, de la 239,5 milioane de lei in anul precedent, ca urmare a evolutiei nefavorabile a pietei constructiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri