Transgaz Medias (TGN) propune actionarilor dividende in valoare cumulata de aproape 207 milioane lei (46,2 milioane euro), cu 17% sub cele distribuite anul trecut, suma reprezentand cu putin peste 60% din profitul net inregistrat anul trecut de companie, de 334,5 milioane lei (75,7 milioane euro).

Actionarii ar urma sa incaseze un dividend brut de 17,58 lei/actiune, cu 17% sub suma distribuita anul trecut, de 21,29 lei/actiune, scrie Mediafax.

Raportat la cel mai recent pret al actiunilor Transgaz la bursa, de 195,9 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 9%.

Compania a acordat anul trecut dividende in valoare cumulata de 250,7 milioane lei, reprezentand 76% din profitul net inregistrat in anul 2012, de 329,3 milioane lei.

Distribuirea dividendelor va fi discutata de actionari intr-o AGA programata pentru 28 aprilie, potrivit unui convocator transmis, luni, de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Transgaz tine de bani si vrea...
Citeste si: Transgaz tine de bani si vrea sa distribuie doar jumatate din profit

Dividendele ar urma sa fie distribuite incepand cu data de 29 iulie.

In AGA, actionarii vor discuta si despre infiintarea unei reprezentante a companiei la Bruxelles.

Transportatorul national de gaze naturale este controlat de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului detine 58,51% din actiuni.

Raportat la cel mai recent pret din piata al actiunilor Transgaz, capitalizarea bursiera a companiei este de 2,306 miliarde lei (514,6 milioane euro).

Consultantii de la KPMG...
Citeste si: Consultantii de la KPMG lanseaza Ghidul Listarii la BVB


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dividende 2015: cine va depasi "mamutii" Romgaz si Transgaz