Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat www.RoCapMarketModern.ro - website-ul oficial “pentru reforma pietei de capital”. BVB a format si grupul de lucru Great Barriers Shift, din care fac parte nume importante din piata financiara romaneasca, precum economistul sef al BNR Valentin Lazea, sau vicepresedinte Raiffeisen Bank Romania.

Website-ul se va concentra in special pe eliminarea barierelor ce stau in calea dezvoltarii pietei de capital din Romania, potrivit unui anunt al BVB.

“Comunitatea pietei de capital primeste cu cele mai mari sperante angajamentul atator experti si autoritati, membri ai grupului de lucru GREAT BARRIERS SHIFT, de asumare a unei reforme substantiale a reglementarilor si practicilor care in prezent definesc ritmul de dezvoltare al pietei de capital”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

In randul coordonatorilor grupului de lucru se afla Ludwik Sobolewski, Narcisa Oprea – partener Schoenherr si Asociatii, James Stewart – vicepresedinte coordonator al activitatilor de Trezorerie si Piete de capital Raiffeisen, si Ioana Apa - VP, Deputy Head SFS al diviziei din Romania a Citibank. In total, grupul de lucru este format din 33 de persoane (lista completa aici).

Grupul de Lucru GREAT BARRIERS SHIFT este un grup de leaderi ai pietei, practicieni si reprezentanti ai administratiei publice, creat in luna noiembrie a anului trecut, al carui scop este de a defini obstacolele majore care impiedica in prezent piata de capital romaneasca sa devina o structura moderna de generare a fluxurilor de capital.

“Eliminarea acestor bariere va oferi ca rezultat, pietei de capital, sansa de a deveni o parghie pentru economia romaneasca si un factor care contribuie semnificativ la cresterea economica”, se mentioneaza in cadrul anuntului BVB.

Initiativa privind reforma pietei de capital din Romania si barierele identificate au fost prezentate in februarie, in cadrul unei conferinte organizata de BVB, BNR si ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri